Met bijna 300 deelnemers is de tweede Ronde van ChipSoft al ruim vóór de start een groot succes. Tijdens dit unieke sportevenement, dat zaterdag 16 april plaatsvindt, willen wij zorgprofessionals nader tot elkaar brengen, waarbij de sportieve prestatie voorop staat.


Met een team van zorgprofessionals haken we aan bij de bestaande klassieker, de Ronde van Noord-Holland. Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie blijft dit een prachtige voorjaarsklassieker. De bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes staan ieder jaar garant voor veel fietsplezier. Het is niet voor niets dat deze lenteklassieker al meer dan veertig jaar een succes is.


5 vragen aan...Paul Burger (BovenIJ)

In aanloop naar de wielerronde is menigeen al bezig met de voorbereidingen. Zo ook Paul Burger, teamhoofd automatisering & CMA van BovenIJ, die vorig jaar de ronde ook al uit fietste. Hoe kijkt hij terug op vorig jaar en wat verwacht hij van dit jaar?


Welke afstand reed je vorig jaar?

Toen reed ik 60 km. Ik had nog nooit meer dan 20 kilometer achter elkaar gefietst, dus dat was een mooie uitdaging voor me. Gelukkig was het prachtig weer en reden we door schitterende dorpjes. Daardoor was echt genieten.
 

Wat maakt de Ronde van ChipSoft verder zo uniek?

Overal om je heen zie je collega’s uit je eigen ziekenhuis of andere zorgorganisaties. Door het ChipSoft-tenue kun je elkaar gemakkelijk herkennen. Daardoor heb je onderweg heel veel leuke gesprekjes. Ik merk dat de Ronde van ChipSoft dit jaar nóg meer is gaan leven; als ik nu in andere ziekenhuizen kom, wordt er altijd even aan elkaar gevraagd: ‘Doe je dit jaar weer mee?’
 

Waar kijk je dit jaar het meest naar uit?

Ik wil mijn sportieve prestatie verbeteren. In plaats van 60 ga ik nu 110 kilometer fietsen. Als dat goed gaat, kan ik ook extra genieten van de BBQ na afloop.
 

Wanneer ben je pas echt tevreden over je eigen prestatie?

Als ik binnen 5 uur en 15 minuten finish en mijn collega Peter Huijssen - hoofd voeding in BovenIJ - achter me laat. Met de Dam tot Damloop win ik altijd nipt, maar hij kan zó hard fietsen… Ik hoop dat ik hem kan bijhouden op mijn citybike en dan demarreer ik vlak voor de finish bij hem weg, haha.
 

Heb je nog handige tips voor de overige deelnemers?

Ja. Ga de avond van tevoren vroeg naar bed, doe tijdens het fietsen een helm op en ga vooral genieten! Ik heb er zin in. Tot zaterdag 16 april!

 
Paul Burger (r) met zijn fietsmaat Peter.

De Ronde van ChipSoft is een sportevenement voor relaties van ChipSoft werkzaam in de zorg. De inschrijfperiode is inmiddels verstreken. Interesse om volgend jaar mee te doen? Stuur een e-mail aan rondevanchipsoft@chipsoft.nl en wij houden u op de hoogte.