HiX, het EPD van ChipSoft, voldoet volledig aan de Belgian Meaningful Use Criteria (BMUC). Aan deze criteria moet elk EPD op termijn voldoen, aldus minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Met HiX voldoet uw ziekenhuis aan deze overheidseisen en weet u zeker dat u geen overheidsinkomsten misloopt.


Veel Belgische ziekenhuizen werken momenteel met verschillende geïntegreerde ICT-systemen en –toepassingen. Doelstelling van de overheid is om alle ziekenhuizen te laten overgaan op één geïntegreerd ziekenhuis-EPD. De BMUC maakt onderdeel uit van het acceleratorprogramma waarmee de overheid dit wil stimuleren. Zorginstellingen die tijdig voldoen aan de criteria ontvangen een financiële stimulans van de overheid.


56 miljoen euro

Het ministerie van Volksgezondheid stelt een totaalbedrag van ruim 56 miljoen euro ter beschikking. Dit bedrag wordt verdeeld onder alle ziekenhuizen die aan de BMUC voldoen. Denk hierbij aan criteria als de aanwezigheid van een allergieënlijst, de informed consent registratie, de communicatie met Hubs en eHealth, medicatiewaarschuwingen en een problemenlijst met actieve en historische diagnoses. In totaal definieert de BMUC vijftien verplichte kerncriteria, aangevuld met menu-items die de overheid later kan verplichten. HiX voldoet nu al aan alle kerncriteria en menu-items. Klik hier​ voor meer inhoudelijke informatie.


ChipSoft in België

Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk is het eerste Belgische ziekenhuis dat het EPD van ChipSoft ziekenhuisbreed in gebruik neemt. Hiermee bouwt ChipSoft verder aan de ambitie om ook elke Vlaamse zorgverlener optimaal te ondersteunen en hun werkprocessen te faciliteren. Ook de Belgische ziekenhuizen AZ Klina (Brasschaat), AZ St.-Dimpna (Geel) en Sint-Lucas (Gent) gebruiken de software van ChipSoft.


Contact

Wilt u meer informatie over de BMUC of contact over een EPD voor uw ziekenhuis? Ons Belgische team staat voor u klaar en is bereikbaar via marketing@chipsoft.be of telefoonnummer +32 3458 4737.