De BovenIJ apotheek werkt als eerste poliklinische apotheek in Nederland met HiX. Maandag 3 april stapte het over van Aposys naar HiX. Hiermee kunnen de apotheekmedewerkers sneller, veiliger en efficiënter hun werk uitvoeren.


HiX in BovenIJ

HiX ondersteunt alle medewerkers en processen in de BovenIJ apotheek. Het toont in een oogopslag de relevante patiëntgegevens en de medicatiestatus. HiX automatiseert onder meer het bestellen, ontvangen, uitleveren en factureren van medicatie, inclusief het voorraadbeheer. Het geneesmiddelonderhoud in HiX wordt gevoed door de gegevens uit de G-Standaard (Z-Index) en het preferentiebeleid is in het systeem geïntegreerd.


Volledig digitaal

Poliklinisch apotheker Geneviève Lo Tam Loi van de BovenIJ apotheek: “Het voorschrijven en uitgeven van medicatie verloopt sneller, veiliger en efficiënter. Bijna alle recepten worden nu volledig digitaal verwerkt. Daardoor worden de wachttijden korter en hebben we meer tijd om onze patiënten aan de balie uitleg te geven.”


Vergoedingsbeleid

De meeste patiënten van de poliklinische apotheek zijn doorverwezen vanuit het BovenIJ ziekenhuis, dat ook met HiX werkt. De medicatierecepten van deze patiënten staan hierdoor al op de goede manier in het systeem. Ook de recepten die binnenkomen vanuit de huisartsenpost, staan direct elektronisch klaar. Daarbij zorgt het geïntegreerde vergoedingsbeleid ervoor dat de medewerkers de medicatie meegeven die de verzekeraar van de patiënt vergoedt.


Trots

HiX is de afgelopen maanden in samenwerking met de BovenIJ apotheek volledig afgestemd op de processen, wensen en behoeften in de apotheek. Poliklinisch apotheker Geneviève Lo Tam Loi is positief. “HiX biedt voordelen ten opzichte van andere apotheekinformatiesystemen en kan alleen nog maar verder groeien. Ik ben trots dat wij hiermee de eerste zijn.”


Openbare apotheken

Meerdere poliklinische apotheken stappen de komende maanden in navolging van de BovenIJ apotheek over naar HiX. Nog deze maand gaat ook de eerste openbare apotheek met HiX aan de slag.