Het Erasmus MC is het eerste ziekenhuis met HiX dat zelfservicekiosken gebruikt als inschrijfzuil. Het ziekenhuis zet de zelfservicekiosk al langere tijd in als aanmeldzuil.


Ellemarieke Compier, manager Zorgadministratie: “Wij zijn ontzettend trots dat het Erasmus MC, in samenwerking met ChipSoft, als eerste in Nederland het inschrijfplein van de toekomst heeft gecreëerd. Dit inschrijfplein maakt het voor onze patiënten mogelijk om ingeschreven te worden met behulp van onze inschrijfzuilen. Deze ontwikkeling past bij onze strategische koers en is in lijn met onze focus op innovatie en patiënttevredenheid.”

Via de inschrijfzuil schrijven patiënten zichzelf in, in het ziekenhuis. Daarbij nemen zij de pasfoto over van hun identificatiedocument en kunnen zij hun naam-, adres- en woonplaatsgegevens wijzigen op basis van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens. Ook geven zij via de inschrijfzuil hun contactgegevens zoals e-mailadres door. Als een van de laatste stappen, geven patiënten in een toestemmingsregistratie aan of het ziekenhuis hun medische gegevens mag delen met andere zorgaanbieders.

“De patiënten reageren overwegend enthousiast”, merkt projectmanager Nathalie Wegman. “Door de inschrijfzuilen kunnen zij zelf de regie nemen en zich direct inschrijven in het tempo dat bij hen past. We zien dat digitale technologie die inspeelt op de behoefte van patiënten een aanzienlijk positief effect kan hebben op de zorgbeleving."