​Patiënten van Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen kunnen sinds woensdag 18 juni online afspraken maken voor eerste polikliniekbezoeken. Het Friese ziekenhuis gebruikt hiervoor het digitale patiëntenportaal van ChipSoft.


Via www.tjongerschans.nl of MijnTjongerschans.nl kunnen patiënten van het Friese ziekenhuis met hun DigiD veilig inloggen in het digitale patiëntenportaal. Hier kunnen ze zelf een afspraak inplannen wanneer het hen het beste uitkomt. Dankzij het portaal kunnen patiënten de afspraak ook al in de spreekkamer van de huisarts laten plannen, direct nadat ze door de huisarts naar Tjongerschans zijn doorverwezen.


Zelf gegevens raadplegen

MijnTjongerschans biedt meer dan digitaal afspraken maken. De patiënt kan in het patiëntenportaal van het ziekenhuis een overzicht zien van alle geplande afspraken, zijn persoonlijke gegevens raadplegen (en deels aanpassen) en informatiefolders bekijken.


Uitbreiding

Het systeem is getest in samenwerking met huisartsen en de Cliëntenraad. Op termijn breidt het ziekenhuis het portaal uit. Dan worden meerdere zorgproducten (denk aan combinatieafspraken en herhaalconsulten) digitaal planbaar. Ook filmpjes en digitale poli’s worden in de nabije toekomst op deze manier beschikbaar gesteld.

Bron: www.tjongerschans.nl