Na een implementatieperiode van slechts 3,5 maand nam fusieziekenhuis HMC-Bronovo, voorheen ziekenhuis Bronovo en MC Haaglanden, één geïntegreerd EPD (HiX) in gebruik. Dat is een record! Hieronder leest u een aantal reacties over deze fantastische prestatie.


Renée Barge, Raad van Bestuur

“Wij wilden heel snel een vernieuwend ZIS/EPD. ChipSoft was de enige die ons dat kon aanbieden. Het hele project is bijzonder snel gerealiseerd: van de besluitvorming en contractondertekening tot de implementatie en livegang. Wat een geweldige prestatie hebben we met z’n allen geleverd!"


Kracht van EPD

“We richten ons nu op fase twee, waarin we overgaan op de standaard dossiers van ChipSoft. Dit stelt ons in staat meer gebruik te maken van de kracht van een elektronisch dossier: het delen van informatie. Als iedere afdeling een eigen dossier onderhoudt, wordt het gemeenschappelijke dossier zo ingewikkeld, dat je niet profiteert van de input vanuit andere specialismen. Bovendien worden de standaard dossiers continu doorontwikkeld zodat we automatisch meegroeien met de ontwikkelingen in de zorg-ICT.”


Fusieboost

“De overgang naar één geïntegreerd systeem voor de gehele organisatie is een fantastische boost voor onze fusie. Al onze zorgverleners kunnen gemakkelijker samenwerken en onze patiënten ondervinden er veel voordeel van dat informatie tussen de drie locaties direct uitwisselbaar is."


Partners

“De afgelopen periode en de samenwerking met ChipSoft heb ik als heel stimulerend ervaren. Om in zo’n korte tijd zo’n complexe verandering tot stand te brengen, moet je als partners kunnen samenwerken. Dat is gelukt. ChipSoft is een zeer betrouwbare partner gebleken die veel kennis heeft en zich goed aan de planning houdt.”

Gio Tettero, projectleider HMC-Bronovo.

“De afgelopen 14 weken waren héérlijk. Never a dull moment! De grootste uitdaging voor mij persoonlijk lag in het samenvoegen van twee organisaties met totaal verschillende culturen. Gelukkig zagen beide culturen al snel het belang van HiX in. Alle lagen van de organisatie gingen er 100 procent voor. Dat was zó leuk om te zien.”


Weinig woorden

“Andere grote uitdagingen waren de vervanging van tientallen deelsystemen en de vernieuwing van de infrastructuur. Daar kwam bij dat we 2500 nieuwe pc’s wilden inzetten. Al die uitdagingen moesten bovendien binnen 3,5 maand tijd gerealiseerd zijn. En een naadloze overgang is bij elke stap noodzakelijk, want de zorg aan patiënten draait 24/7 door. Gelukkig heeft ChipSoft vaker met dit bijltje gehakt en hebben wij fantastische ondersteuning van ze gehad. We hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.”


Slagvaardig en daadkrachtig

"Live gaan in zo’n korte tijd is ons heel goed bevallen. Niet in de laatste plaats door de enorme slagvaardigheid en daadkracht van de gehele organisatie. Hierdoor konden we ieder vraagstuk direct oplossen en van tafel schuiven. Mede daardoor is de implementatie van HiX een groot succes geworden.”

Anne-Wil Vlietstra, verpleegkundige

“De eerste dagen met HiX voelen alsof ik een cadeautje uitpak. Ik kom telkens 
iets nieuws tegen dat me blij maakt. De manier waarop we het eerste ‘stopmoment’ voor een 
operatie kunnen vastleggen, bijvoorbeeld. Dat is écht heel mooi.”


Nieuwe mogelijkheden

“Het systeem heeft zó veel nieuwe mogelijkheden. Ik hoef niet meer tussen applicaties te switchen, want werkelijk alles zit erin. Als we iets vastleggen, hoeven we dit gelukkig niet meer op drie andere plaatsen ook nog eens te doen. Alles wordt vanzelf overgenomen. Heel fijn.”


Verwachtingen overtroffen

"Op de livegang-dag voelde je een positieve spanning in het ziekenhuis. Iedereen was vol verwachting. Nu we twee dagen verder zijn, denk ik: ‘Ik ga lekker met HiX werken’. Op de gang gingen de geruchten al dat HiX veel kan. Nou, het overtreft al mijn verwachtingen. Met HiX heb ik alles wat ik nodig heb in één systeem.”

Hans Mulder, algemeen directeur ChipSoft

“Dit project is voor ons het bewijs dat het goed mogelijk is om in een extreem korte tijd te migreren én implementeren. Daar was wel een topprestatie voor nodig van alle partijen. En die heeft iedereen geleverd. MCH-Bronovo is op alle terreinen klaar voor de toekomst.”


Trendsetter

“MCH-Bronovo is een trendsetter in de zorgmarkt. Zorgaanbieders trekken meer en meer naar elkaar toe om goede en efficiënte zorg te kunnen blijven leveren. Dat het werken in één EPD daarbij enorme voordelen biedt, blijkt ook nu weer. Veel zorginstellingen gaan dit Haagse voorbeeld in de toekomst volgen. MCH-Bronovo laat met HiX namelijk niet alleen ‘eigen’ zorgverleners beter met elkaar samenwerken, maar is nu ook klaar om veilig en snel gegevens te delen met huisartsen en collega-instellingen.”


Ogen op ons gericht

“We voelden de ogen van de hele Nederlandse zorg- en EPD-wereld op ons gericht tijdens dit project. Nu is bewezen dat zo’n complexe operatie binnen 14 weken mogelijk is, wordt HiX nóg interessanter voor nóg meer ziekenhuizen. MCH-Bronovo kan de toekomst nu al met een gerust hart tegemoet zien. We zijn blij dat we daaraan hebben mogen bijdragen.”


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl